Trädfällning i Stockholm

Trädfällning i Stockholm

Trädfällning i Stockholm

Vi fäller enstaka träd eller större trädpartier i och omkring Stockholm. Träd kan luta farligt över hus eller vägar. Dessa vill man gärna ta bort innan det händer en olycka.

Ofta kan träden tas ner i olika sektioner för att undvika skador eller farliga situationer. Ibland använder vi skylift för att på säkert sätt kunna fälla trädet.

Behöver ni trädfällning i Stockholm så tveka inte att kontakta oss! Kanske du har ett träd på din tomt som täcker solen så du inte kan sola och bli brun. Kanske det finns ett stort träd som riskerar att falla och skada huset vid en kraftig storm eller att trädets rötter riskerar att förstöra husgrunden eller din fina trädgård.

Hur går en trädfällning i Stockholm till?

Med trädets fallriktning och räckvidd i beräknande så fäller vi vanligtvis träd på två olika sätt.

Markfällning

Markfällning är en vanlig och kostnadseffektiv metod att fälla träd på. Det går snabbt och kostar inte lika mycket som sektionsfällning. Man fäller alltså hela trädet på en gång med motorsåg.

Sektionsfällning

Sektionsfällning kan behövas om ett träd är väldigt stort, står dåligt till eller har byggnader under sig. Man kan använda en skylift eller klätterutrustning och sågar helt enkelt ned trädet i mindre delar och sektioner med början från toppen. Med denna metod kan man fälla stora träd på väldigt små ytor.

Vad händer med alla grenar och allt ris?

Vi kan självklart hjälpa till med bortforsling av trädet i Stockholm. Om det är ett stort träd sågar vi trädet i sektioner när det väl fällts så att vi enklare kan transportera bort det till återvinning.

Hur blir man av med stubben?

Vi utför stubbfräsning och fräser bort stubbar och kapar sen virket till ved.

Säker trädfällning i Stockholm

Vi har en lång erfarenhet av trädfällning i Stockholm och fäller träd med säkerheten i fokus. Du behöver inte oroa dig för att trädet skall falla på din grannes nya bil eller förstöra ditt hus. Vi har kunskap och utbildning i hur man fäller träd säkert, hur man hanterar en motorsåg och olika tekniker för trädfällning. Du kan känna dig lugn och trygg med att låta oss sköta trädfällningen i Stockholm och om det mot förmodan skulle inträffa en olycka så ersätter vår ansvarsförsäkring allting.

Varför behöver man fälla träd?

  • Trädet står för nära byggnader
  • Trädet är skadat av exempelvis en tidigare storm
  • Rötterna kan komma att skada husgrunden, poolen, uppfarten eller trädgåden
  • Trädet är sjukt eller dött
  • Trädet skymmer sikten eller solen
  • Trädet står i vägen för en ny byggnad

Vad kostar det att fälla ett träd i Stockholm?

Det är svårt att svara på vad kostar att fälla ett träd innan man varit och tittat på det. Varje trädfällning är unik så vi behöver komma ut och titta på trädet och omgivningen innan vi kan ge er ett fast pris.

Rådgivning

Vet du inte om vill eller bör fälla ett träd eller vilka träd man bör gallra bort så kan du få rådgivning av oss. Vi bedömer om ett träd är skadat eller sjukt, om det är fara för byggnader eller om vissa träd kommer att växa för mycket i framtiden. Är ett träd skadat är det viktigt att fälla trädet så det inte faller av sig själv.

Kontakta oss

Behöver ni rådgivning eller vill fälla träd i Stockholm så kontakta oss!

Telefon: 0705-73 63 73 | e-post: falk@falkskogtradgard.se

Trädfällning i Stockholm, Solna, Ekerö, Bromma

Exempel på tjänster inom Trädfällning i Stockholm

Fällning lutande träd

Grenar som har rasat

Stubbfräsning

Uppkapning till ved

Utvalda projekt

Sjöutsikt?

Kontakta oss gärna via formuläret alternativt ring oss 0705-73 63 73 eller skicka e-post till falk@falkskogtradgard.se