Trädfällning i Solna

Trädfällning i Solna

Har du ett träd på din tomt i Solna som täcker solen vid poolen eller uteplatsen?
Kanske du har ett stort träd som riskerar att falla över huset vid en kraftig storm eller att rötterna har börjat förstöra husgrunden eller trädgården. Vi hjälper dig med trädfällning i Solna oavsett vilken anledning du har eller om det är ett träd eller större trädpartier du vill fälla.

Säker trädfällning i Solna

Vi har en lång erfarenhet av trädfällning i Solna och fäller träd med säkerheten i fokus. Du behöver inte vara orolig över att trädet kommer falla på grannes hus eller din nya bil. Vi har utbildning i hur man fäller träd säkert, hantering av motorsåg och olika tekniker för trädfällning. Så du kan känna dig trygg med att låta oss sköta trädfällningen i Solna och om det mot förmodan skulle inträffa en olycka så ersätter vår ansvarsförsäkring allting.

Rådgivning

Är du osäker på om du vill eller skall fälla ett träd eller vilka träd du bör gallra bort så kan vi ge dig råd. Vi kan bedöma om det är fara för byggnader, vilka träd som kommer att växa för mycket i framtiden eller om ett träd är skadat eller angripet av en sjukdom. Att fälla ett skadat träd är viktigt eftersom det annars till slut kommer att falla av sig själv.

Hur fäller man träd?

Vi har stor kunskap och expertis om trädets fallriktning och räckvidd och vanligtvis fäller vi träd på två olika sätt.

Markfällning

Markfällning är en vanlig och kostnadseffektiv metod att fälla träd på. Det går snabbt och kostar inte lika mycket som sektionsfällning. Man fäller alltså hela trädet på en gång med motorsåg.

Sektionsfällning

Sektionsfällning kan behövas om ett träd är väldigt stort, står dåligt till eller har byggnader under sig. Man kan använda en skylift eller klätterutrustning och sågar helt enkelt ned trädet i mindre delar och sektioner med början från toppen. Med denna metod kan man fälla stora träd på väldigt små ytor.

Bortforsling

Vi kan självklart hjälpa till med bortforsling av trädet i Solna. Om det är ett stort träd sågar vi trädet i sektioner när det väl fällts så att vi enklare kan transportera bort det till återvinning.

 

Trädfällning Solna  Trädfällning motorsåg

Varför behöver man fälla träd?

  • Trädet står för nära byggnader
  • Trädet är skadat av exempelvis en tidigare storm
  • Rötterna kan komma att skada husgrunden, poolen, uppfarten eller trädgåden
  • Trädet är sjukt eller dött
  • Trädet skymmer sikten eller solen
  • Trädet står i vägen för en ny byggnad

Vad kostar trädfällning i Solna?

Varje trädfällning är unik så det är svårt att ange några exakta priser. Vi behöver komma ut och titta på trädet och dess omgivning först och därefter kan ni få ett fast pris på trädfällningen i Solna.

Kontakta oss

Behöver ni trädfällning i Solna så kontakta oss!

Telefon: 0705-73 63 73 | e-post: falk@falkskogtradgard.se

Trädfällning i Stockholm, Solna, Ekerö, Bromma